“5055” UNKLE RECONSTRUCTION

Το τζαζ τρίο MOb κυκλοφορεί το «5055» remixed από τον James Lavelle των UNKLE, σε κυκλοφορία από την Veego Records.

Το «5055» περιλαμβάνεται στο ντεμπούτο LP των MOb «MOb 1», το οποίο αποτελεί ένα εξαιρετικό δείγμα του ήχου της σύγχρονης τζαζ, εξερευνώντας παράλληλα kraut, post-punk και cinematic επιρροές.

Ακούστε το στο Spotify

Σε αυτή τη νέα remixed έκδοση, ο James Lavelle των UNKLE αφαιρεί τα στρώματα των synths, των loops και των drones από την αρχική σύνθεση του τρίο, δημιουργώντας μια πιο up-tempo, trip-hop εκδοχή, ενισχύοντας τα cinematic χαρακτηριστικά του τραγουδιού.

Ο James Lavelle άκουσε για πρώτη φορά το «5055» στην εκπομπή του Gilles Petterson στο BBC Radio 6 και αποφάσισε να το προσθέσει στη λίστα του στο Spotify.

Η ιδέα ενός remix προέκυψε το καλοκαίρι του 2023, όταν ο Lavelle επισκέφτηκε την Ελλάδα για μια συναυλία. Συναντήθηκε με τους MOb, οι οποίοι του έδωσαν ένα αντίγραφο του ντεμπούτου άλμπουμ τους και του ζήτησαν να κάνει ένα remix σε ένα από τα τραγούδια τους. Ο Lavelle διάλεξε το «5055» και το ξαναδούλεψε με βάση το μοναδικό στυλ των UNKLE.

Το τραγούδι είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες. Και στο Bandcamp

Πέρα από την αρχική ψηφιακή του κυκλοφορία, το remix του «5055» θα συμπεριλαμβάνεται στην επερχόμενη νέα δουλειά των MOb, που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2024.

Για να συνοδεύσει την ψηφιακή κυκλοφορία, η εικαστικός Ναταλία Μαντά, η οποία θεωρείται το τέταρτο μέλος των MOb και χειρίζεται τα live visuals του συγκροτήματος, δημιούργησε ένα βίντεο μαζί με τον Σταύρο Σταματόπουλο.

check more....

Facebook
Twitter
Email