ΦΙΛΟΣ ΦΙΛΟΥ

Ο Φίλος Φίλου -κατά κόσμον Κωνσταντίνος Τασσόπουλος- γράφει και παίζει μουσική από μικρός, στην αρχή με ένα δίσκαλο αρμόνιο, μετά με διάφορα κρουστά και ντραμς, αργότερα με σύνθια, drum machines και υπολογιστές. Ζει στο εξωτερικό από το 2001 και από τότε έχει μπλεχτεί με διάφορα είδη μουσικής. Στην Αγγλία σπούδασε μουσική τεχνολογία και αφουγκράστηκε τους ήχους του Λονδίνου. Κατόπιν χάθηκε στις ηλεκτρονικές συχνότητες του Βερολίνου. Σήμερα ζει, εργάζεται και δημιουργεί στην Καταλονία.

Την δεκαετία 2005-2015 ταξίδεψε τον κόσμο και έπαιξε σε μερικά από τα πιο διάσημα κλαμπ της υφηλίου (Fabric/London, Womb/Tokyo, Resolute/NY, Rex/Paris) ως Ekkohaus. Από το 2015 έως το 2019 διετέλεσε συμπαραγωγός της ραδιοφωνικής εκπομπής Hi Point Low LIfe στο Cashmere Radio του Βερολίνου. Έκτοτε κατέβασε λίγο τους τόνους, ηχογραφώντας ως Data Morgana (Memoirs label, 2019) και γράφοντας ελληνικό στίχο μέσω των Keller Crackers, ενός τριμελούς-τρίγλωσσου σχήματος, που πειραματίστηκε με διάφορες φόρμες της ηλεκτρονικής μουσικής μέσα από μια σειρά εμφανίσεων και ηχογραφήσεων (Marmo Music/Kashual Plastik, 2016-2019).

Το Μπάσσο Βεστιάριο (ο τίτλος είναι δανεισμένος από στιχάκι της Κατερίνας Γώγου) είναι η πρώτη του δουλειά ως Φίλος Φίλου. Ηχογραφήθηκε τη στοιχειωμένη άνοιξη του 2020, εν μέσω πανδημίας και παγκόσμιας τρικυμίας, σε ένα ταπεινό σπιτικό στούντιο του Βερολίνου.