MELENTINI

Τραγουδοποιός ελληνικών και αγγλόφωνων τραγουδιών ,μουσικός και performer η Μελεντίνη ξεκίνησε τη μουσική της ζωή σε πολύ μικρή παιδική ηλικία. Σπούδασε και αποφοίτησε με άριστα από τις  τάξεις του πιάνου και ανώτερων θεωρητικών, του Διεθνούς ωδείου Αθήνας στο οποίο συνέχισε υπότροφος με ανώτερα μαθήματα τρομπέτας.

Η αγάπη της για το θέατρο την οδήγησε πολύ νέα στην πρώτη επαγγελματική της εμφάνιση στη σκηνή το 2008 με την  παράσταση “Detective Story” της Αθηνάς Παππά ,ένα σκοτεινό musical για το οποίο έκανε ενορχήστρωση διασκευών και τραγουδούσε με τη ζωντανή παρουσία 4μελούς μπάντας μουσικών.

Στη συνέχεια δούλεψε με διάφορες ανεξάρτητες θεατρικές ομάδες ενώ παράλληλα έκανε τα πρώτα της βήματα στην ψηφιακή  δισκογραφία με το ηλεκτρονικό σχήμα που ίδρυσε με τον παραγωγό Richard Κönig και τον μπασίστα Κώστα Αντωνίου ,τους sequence theory project

Το 2012 ο  Συμεών Νικολαϊδης ,μουσικός και ιδιοκτήτης της δισκογραφικής restless wind της πρότεινε να ηχογραφήσει το δικό της δίσκο και έτσι δημιουργήθηκε  το explosions around the desert inside,   το πρώτο αγγλόφωνο προσωπικό της άλμπουμ το οποίο και έλαβε διθυραμβικές κριτικές.

Την ίδια περίοδο σχηματίζονται οι Running Blue Orchestra, η μπάντα που τη συνοδεύει στις live εμφανίσεις  της και  οι οποίοι σήμερα είναι ο Βασίλης Ντοκάκης (ηλ.κιθάρα/συνθεσαηζερς/φωνητικά) ο Κώστας Αντωνίου (ηλ.μπάσο) και ο Χρήστος Βίγκος (τύμπανα,φωνητικά)

 

Μετά τη θερμή υποδοχή της πρώτης προσωπικής  δισκογραφικής της δουλειάς ξεκινά η συνεργασία της με νέες/ους Έλληνες/ιδες σεναριογράφους/σκηνοθέτες και η ενασχόλησή της με τη δημιουργία κινηματογραφικών soundtrack . Ως τώρα  υπογράφει τα τραγούδια και τη μουσική για τις βραβευμένες ταινίες «Άφτερλωβ» του Στέργιου Πάσχου, “Dog” της Γιάννας Αμερικάνου,στις μικρού μήκους “Sad Girl weekend”, “Madonna f64.0” κ.ά

Το 2014 εγκατάσταθηκε στο Βερολίνο. Έκτοτε έχει συνεργαστεί δισκογραφικά με καθιερωμένους καλλιτέχνες από διαφορετικά μουσικά υπόβαθρα ανάμεσα στους οποίους ο Βρετανός Steve Jansen των θρυλικών Japan, οι Blue Squre, o Παύλος Παυλίδης, Pan pan , Theodore κ.ά

 

Οι προσωπικές κυκλοφορίες της Μελεντίνης περιλαμβάνουν μέχρι σήμερα  3 στούντιο άλμπουμ: “Explosions around, the Desert inside” -LP, “Λεωφόρος Εφιαλτών” -digital EP, “ZRSHA; fundus Uterus” –LP , 2  συλλογές με τη veego records :  “9 τραγούδια για το μετα -ελληνικό σινεμά”  , “ Live in Athens- Milano- Berlin”  , και ένα 7ιντσο split βινύλιο με τον Pan Pan .

Ως performer διαθέτει μια πολυμορφική συναυλιακή παρουσία με σόλο εμφανίσεις αλλά και με την πλαισίωση της μπάντας της.
Το μουσικό της ύφος χαρακτηρίζεται από  ένα πολύ προσωπικό στυλ αλλά και από την ιδιαιτερότητα της φωνής της  ενώ ο ήχος της ποικίλει  με στοιχεία avant garde, neo soul και ατμοσφαιρικής ηλεκτρονικής ποπ ενώ η ελληνόφωνη πλευρά της θα μπορούσε να περιγραφεί σαν  μελοποιημένη ποίηση και μελαγχολική ντίσκο.