ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΟΓΑΡΙΔΗΣ

Γεννήθηκε το 1953 στην Κωνσταντινούπολη και από πολύ μικρός ακολουθούσε τον παππού του που ήταν ψάλτης στην εκκλησία και έγινε η μεγάλη του επιρροή στον τρόπο που τραγουδούσε. Η τούρκικη ψυχεδελική ροκ που άκουγε σαν έφηβος γίνεται βασικός ήχος των Poll, το περίφημο συγκρότημα που συμμετείχε την περίοδο ‘70 – ‘72. Σε ηλικία 19 ετών, ηχογραφεί και κυκλοφορεί το άλμπουμ των Ακρίτας (1972), ένα από τα σπουδαιότερα και σημαντικότερα progressive rock άλμπουμ όλων των εποχών, σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Από το 1972 μέχρι και το 2007, δουλεύει και ταξιδεύει ασταμάτητα. Φτιάχνει μουσική για ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, κυκλοφορεί προσωπικούς δίσκους είτε σε εγχώριο, είτε σε διεθνές επίπεδο και συνεργάζεται με αρκετούς από τους σημαντικότερους Έλληνες καλλιτέχνες

Διαλέγει μια ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, χωρίς να πραγματοποιεί πολλές ζωντανές εμφανίσεις. Εξαιρετικά δημιουργικός και παραγωγικός, με μια σπάνια μουσική αντίληψη, χωρίς παρωπίδες σε σχέση με το ροκ παρελθόν του, ο Λογαρίδης μπορούσε να  κινηθεί άνετα μεταξύ ηλεκτρονικής μουσικής, ψυχεδέλειας, κινηματογραφικών σκορ μέχρι την pop και το έντεχνο, λαϊκό τραγούδι. Μέχρι και σήμερα παραμένει ένας από τους προοδευτικότερους μουσικούς της γενιάς του, ζώντας και δημιουργώντας με τους δικούς του όρους. 

O Σταύρος Λογαρίδης ήταν ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς του σύγχρονου Ελληνικού τραγουδιού, ένας ασυμβίβαστος ροκ ήρωας με ανυπολόγιστη επιρροή στη μουσική κληρονομιά της χώρας.  

Απεβίωσε τον Απρίλιο του  2022